Wednesday, 27 January 2021

  • Slide image one
  • Slide image two
  • Slide image three
Over de bouwers E-mailadres
De bouwers waren voor het merendeel vrijwilligers die zijn aangesloten bij de Stichting Wijkse Projekten en die in eerdere projecten reeds hebben samengewerkt. We stellen ze graag aan u voor:

Van links naar rechts: Marijn Burkunk (jongerenwerker en timmerman), Theo Rinkema (bouwkundig ingenieur en docent Hogeschool Utrecht), Joop van Os (technisch manager en docent praktijktrainingen), Joop Gijsbertsen (timmerman, heeft in z'n jeugd nog op een Krommerijnder gevaren) en Anton Vernooij (timmerman). Zij werkten allen op vrijwillige basis aan het project mee, zijn allen gepensioneerd en hebben ieder een schat aan ervaring op hun werkgebied. De meesten van hen hebben eerder samengewerkt bij het evenement "Dorestad, Wereldstad" dat werd gehouden op 26 en 27 juni 2010. Speciaal voor dat evenement werden door hen vijf Vikingschepen gebouwd die het centrum van de stad (Dorestad) veroverden op de Doresteders. Zij schiepen er een eer in om het project tot een goed einde te brengen en om de jongeren die eraan meewerkten alle mogelijkheden te geven om zich een goede plek in de maatschappij te verwerven.
Het jeugdbouwteam, onze onmisbare extra medewerkers!
En dan hadden we natuurlijk ook nog onze onvolprezen enthousiaste jeugdploeg. Handige handen die alles wilden leren en een welkome aanvulling waren van het bouwteam. Van links naar rechts: Ruben Kraaij (4e jaars Scholengemeenschap Maarsbergen), Martijn Maassen (assistent in algemene dienst) en Joost Witteman (4e jaars Scholengemeenschap Maarsbergen). De beide mannen van de Scholengemeenschap bleven bij ons tot het einde van het schooljaar. Martijn heeft een vaste baan gevonden bij A&A Expo International B.V. aan de Molenvliet 5 in Wijk bij Duurstede. De laatste uitbreidingen van het bouwteam waren Jan Frankhuizen (voormalig IT medewerker Rabobank), Pim Oost (docent Schoonoord, Doorn), Ad van der Linden (voormalig medewerker in de bouwsector), Guus Swillens (voormalig burgemeester van Wijk bij Duurstede) en Arie Vermeulen (bekend om zijn oud-hollandse spelen). En op 21 mei had Haidar Al-Bawi zich bij het bouwteam gevoegd, hij heeft een opleiding als architect en is, na afloop van dit project bij Aegir Marine in dienst getreden in een leerwerkplek met een opleiding voor 3D autocad tekenaar.

Bovenste rij van links naar rechts: Guus Swillens, Anton Vernooij en Marijn Burkunk
Tweede rij van boven van links naar rechts: Theo Rinkema, Joop Gijsbertsen en Pim Oost
Derde rij van boven: Joop van Os, Jan Frankhuizen, Ad van der Linden
Onderste rij: Arie Vermeulen, Haidar Al-Bawi