Wednesday, 27 January 2021

  • Slide image one
  • Slide image two
  • Slide image three
Vaste arrangementen PDF Afdrukken E-mailadres
Op 19 juli is de Krommerijnder, in aanwezigheid van burgemeester en twee wethouders van de gemeente Wijk bij Duurstede en vele andere genodigden en geïnteresseerden, te water gelaten. Met de VVV zijn afspraken gemaakt over de verkoop van de toegangsbewijzen voor een vaartocht op het historische schip. De prijzen zijn redelijk vriendelijk gehouden. Een volwassene betaalt 8,50 euro en kinderen van 4 tot 12 jaar betalen 6 euro. De prijs voor groepsreserveringen is 95,00 euro ongeacht het aantal personen. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de VVV op de Markt in het centrum van Wijk bij Duurstede. Voorlopig is afgesproken dat er alleen vaartochten zullen worden georganiseerd die gaan van Wijk bij Duurstede naar Cothen en terug. Een geweldig mooie vaartocht met een enorm gevarieerde natuur en, vooral in Cothen, ook veel fraaie historische gebouwen. De arrangementen die verderop op deze pagina staan vermeld zullen vanaf volgend jaar worden gehouden. Het vaste vaarprogramma in dit eerste vaarjaar behelst, bij voldoende belangstelling, vaartochten op zaterdag en zondag om 13.30 uur en voor groepen op elke andere dag van de week op een af te spreken tijd. Er wordt éénmaal per dag gevaren. Tijdsduur van de vaartocht is ca. twee uren.
Vaararrangementen die vanaf seizoen 2014 worden geboden.
1. Kromme Rijnarrangement
Dit arrangement laat u ruimschoots kennismaken met het roemruchte verleden van de stad Wijk bij Duurstede, het voormalige Dorestad.
Het arrangement begint bij de VVV aan de Markt onder het oude stadhuis met een stadswandeling waarbij de stadsgids je kennis laat maken met de vele monumentale gebouwen die de stad rijk is. Daarna wordt je naar de opstapplaats van de Krommerijnder gebracht. Tijdens een ontspannen en mooie vaartocht maak je kennis met al het moois en goeds dat de Kromme Rijn in deze omgeving je te bieden heeft. Aan het Krommerijnder keerpunt "Mark van Dam" in Cothen kun je genieten van een ruim gesorteerde smakelijke lunch. Picknickmand met geselecteerde overheerlijke streekproducten is tegen kostprijs verkrijgbaar bij het boeken van dit arrangement (optioneel). Na enige uren kom je weer bij de opstapplaats in Wijk bij Duurstede aan. Daar ontvangt een museumgids je die je vervolgens in het museum alles laat zien over Dorestad in de jaren 800 tot 900 na Chr., de jaren waarin de Vikingen de stad bezochten, de jaren dat de stad een belangrijke plaats innam in de internationale handel, vergelijkbaar met het Rotterdam van nu. De prijs van dit arrangement is 30,-- euro per persoon, voor kinderen tot 12 jaar 23,50 euro.

De totale tijd van dit arrangement is ongeveer vijf à zes uur. Op de Krommerijnder is plaats voor 12 personen. De Krommerijnder is niet geschikt voor naaldhakken. De Krommerijndergids is los verkrijgbaar voor 2,50 euro.
2. Scholierenarrangement
Deze vaartocht op de Krommerijnder is nog in voorbereiding.
Kaarten voor deze beide arrangementen zijn mettertijd verkrijgbaar bij de VVV, Museum Dorestad of via deze website.