Wednesday, 27 January 2021

  • Slide image one
  • Slide image two
  • Slide image three
Wie en wat is de Stichting Wijkse Projekten? PDF Afdrukken E-mailadres
De Stichting Wijkse Projekten helpt initiatieven van bewoners van Wijkse Projekten te realiseren. Vaak ontstaan er goede ideeën die het waard zijn om te worden gerealiseerd terwijl die toch na verloop van tijd ongewild in de prullenbak belanden. De belangrijkste reden is meestal dat degene die het idee had niet voldoende de weg wist in de mogelijkheden die er bij overheden en subsidiefondsen zijn om aan geld te komen en een onvoldoende ruim netwerk had om de mensen te vinden die hem of haar konden helpen bij het tot stand komen van het idee.
De Stichting Wijkse Projekten heeft dat netwerk wel en heeft voldoende ervaring om mensen te kunnen attenderen op subsidie- of sponsormogelijkheden. Dat netwerk en die informatie stelt zij graag ter beschikking van mensen met goede ideeën. Voornaamste doel is om de leefomgeving van inwoners van de gemeente Wijk bij Duurstede nog beter leefbaar te maken.
Binnen de kring van de Stichting worden ook eigen ideeën gerealiseerd. Recente voorbeelden daarvan zijn het evenement Dorestad, Wereldstad, de Wijkse Boekenmarkt en de Wijkse Streekmarkt. Op deze website informeert de Stichting u graag over een recent project uit eigen koker: de herbouw van de Krommerijnder. Dit project werd op 19 juli 2013 afgesloten en de Krommerijnder wordt nu ingezet als toeristische trekpleister voor vaartochten op de Kromme Rijn binnen de gemeente Wijk bij Duurstede.
Het bestuur van de Stichting Wijkse Projekten bestaat uit vier personen:
Voorzitter Theo Rinkema: bouwkundig ingenieur en docent Hogeschool Utrecht
Secretaris Jan Kemink: heeft een jarenlange ervaring in overheidsorganisaties
Penningmeester Ben de Jong: technisch ingenieur en betrouwbaar muntmeester
Bestuurslid Coos van den Hoek: initiatiefnemer en projectleider project "Krommerijnder herboren"